برخی میوهها دارای سطح بالایی از قند هستند كه نباید در مصرف آنها زیاده روی كرد.
با توسعه دانش و افزایش آگاهیهای عمومی درباره رژیم غذایی و سلامت بدن، بسیاری از افراد توجه ویژهای به آنچه مصرف میكنند، پیدا كردهاند. یكی از مواد غذایی كه افراد حساسیت ویژهای بر روی گنجاندن آن در رژیم غذایی خود دارند، محصولات حاوی قند است.
قند بیشتر به معنای كالری بالاتر و در نتیجه اضافه وزن و چاقی است، البته مصرف متعادل مواد غذایی حاوی قند ضروری است. در این مطلب به میوههایی با بیشترین سطح قند میپردازیم:
1- انبه: این میوه دارای مواد معدنی و ویتامینهای مختلفی است كه برای سلامتی انسان ضروری است. با این حال، انبه دارای میزان بالایی قند است به طوری كه یك انبه متوسط 46 گرم قند دارد. این بدان معناست كه باید در مصرف این میوه تنها به خوردن چند تكه اكتفا كنید.
2- انگور: یك فنجان انگور دارای 23 گرم قند است. از آنجا كه انگور جزو میوههای آبدار و خوش خوراك است، افراد در مصرف آن زیاده روی میكنند. با این وجود، به دلیل خواص بیشمار انگور نباید آن را از رژیم غذایی خود حذف كنید.
3- گیلاس: یك فنجان گیلاس دارای 18 گرم قند است. بهتر است برای مدیریت مصرف گیلاس، پیش از مصرف تعداد مشخصی از آن را جدا كرده و از مصرف بیشتر خودداری كنید.
4- گلابی: یك گلابی متوسط نزدیك به 17 گرم شكر دارد. میتوانید تنها چند تكه از آن را با ماست كم چرب مصرف كنید و یا تكههای آن را در سالاد بریزید.
5- هندوانه: یك قاچ متوسط از هندوانه 17 گرم قند دارد. هندوانه سرشار از آب و الكترولیت است كه برای سلامت بدن در روزهای گرم تابستان مفید است. توصیه میشود بیشتر از یك تا دو قاچ هندوانه در روز مصرف نكنید.
6- انجیر: دو انجیر متوسط 16 گرم قند دارد.
7- موز: یك موز متوسط 14 گرم شكر دارد.
در كنار میوههای پرقند، میوههایی هم وجود دارد كه دارای سطح پایینی از قند هستند. از مهمترین میوههای دارای سطح پایین قند میتوان به آووكادو اشاره كرد. یك آووكادو كمی بیش از یك گرم قند دارد. تمشك نیز جزو میوههای كم قند است به طوری كه در هر یك فنجان از آن تنها 8 گرم قند وجود دارد. توت فرنگی نیز با داشتن 7 گرم قند در هر فنجان، جزو میوههای كم قند محسوب میشود.