مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی میشود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن ها را مصرف نكنید.
مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، آترواسكلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی می شود. بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد.
متخصصان مصرف خانگی روغنهای جامد را توصیه نمیكنند روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینیها، عمدتاً در قنادیها كاربرد دارد. اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها را به دنبال دارد. اگر چه این روغنها درحال حاضر در كشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود كیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شدهاند كه مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس كمتری نسبت به روغن جامد دارند، اما باید توجه داشت كه روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش كلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سكته قلبی را به دنبال دارند. به ویژه افرادی كه دچار اختلالات چربی خون و كلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده كنند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، توصیه میشود برای پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی از روغنهای مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربیهای مایع، روند بروز آترواسكلروز (سفت شدن جدار عروق) را كند میكند. روغن نباتی مایع درصد بسیار كمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع را كه برای حفظ سلامت قلب ضروری است، دارند و میزان اسید چرب ترانس آن كمتر از 2 درصد و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است كه زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.