به خطر افتادن سلامت قلب با مصرف روغن جامد و نیمه جامد

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی می‌شود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن ها را مصرف نكنید.

1401/01/09
|
10:29

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسكلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی می شود. بر اساس نتایج آخرین یافته‌های علمی در جهان، مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می‌دهد.

متخصصان مصرف خانگی روغن­‌های جامد را توصیه نمی‌­كنند روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی­‌ها، عمدتاً در قنادی‌ها كاربرد دارد. اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری‌­های قلبی عروقی و انواع سرطان‌­ها را به دنبال دارد. اگر چه این روغن­‌ها درحال حاضر در كشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود كیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده‌­اند كه مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس كمتری نسبت به روغن جامد دارند، اما باید توجه داشت كه روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آن‌ها خطراتی مانند افزایش كلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سكته قلبی را به دنبال دارند. به ویژه افرادی كه دچار اختلالات چربی خون و كلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده كنند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی از روغن‌های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربی‌های مایع، روند بروز آترواسكلروز (سفت شدن جدار عروق) را كند می‌كند. روغن نباتی مایع درصد بسیار كمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع را كه برای حفظ سلامت قلب ضروری است، دارند و میزان اسید چرب ترانس آن كمتر از 2 درصد و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است كه زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.

دسترسی سریع