دكتر محمدعلی فلاحزاده، متخصص اعصاب و روان در گفت و گو با رادیو سلامت درباره اختلال مو كندن (تریكوتیلومانیا) گفت: این اختلال در دختران بیشتر از پسران دیده میشود و فرد به صورت نیمهخودآگاه اقدام به كندن موهای خود میكند. مسائل ژنتیكی و عوامل روانشناختی از جمله دلایل بروز این اختلال هستند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر محمدعلی فلاحزاده، متخصص اعصاب و روان، در گفت و گو با رادیو سلامت، به بررسی اختلال مو كندن یا تریكوتیلومانیا پرداخت. این اختلال كه به صورت وسواس یا احساس تكانهای فوری بروز میكند، با كندن مو توسط فرد و احساس آرامش پس از آن همراه است.
شیوع بیشتر در دختران
بر اساس اظهارات دكتر فلاحزاده، این اختلال در دختران بیشتر از پسران دیده میشود و فرد به صورت نیمهخودآگاه اقدام به كندن موهای خود میكند. مسائل ژنتیكی و عوامل روانشناختی از جمله دلایل بروز این اختلال هستند.
محلهای شایع كندن مو
شایعترین محل كندن مو، سر می باشد اما ممكن است فرد موهای پشت دهان، ابرو، گونه، قفسه سینه و صورت را نیز بكند. خوشبختانه این موها دوباره رویش میكنند.
روشهای درمانی مؤثر
دكتر فلاحزاده تأكید كرد: مهمترین روش درمانی، درمان روانشناختی است. وارونهسازی رفتاری به عنوان درمان طلایی این اختلال شناخته میشود؛ به این صورت كه فرد به جای كندن مو، رفتار دیگری را جایگزین میكند. برای درمان این افراد، روانشناس، روانپزشك و متخصص پوست و مو همكاری میكنند.
عوارض ناگوار
این متخصص متخصص اعصاب و روان با اشاره به عوارض ناگوار این اختلال افزود: برخی از مبتلایان پس از كندن مو، آن را میخورند كه منجر به تجمع مو در معده میشود. این وضعیت میتواند با علائم تهوع و استفراغ همراه باشد و نیاز به عمل آندوسكوپی برای خارج كردن كلاف مو دارد.
توصیهها
به گفته دكتر فلاحزاده، افرادی كه با علائم این اختلال مواجه هستند، باید به سرعت به متخصصان مربوطه مراجعه كنند تا از عوارض جدیتر جلوگیری شود. درمان زودهنگام میتواند به بهبود كیفیت زندگی این افراد كمك كند.