مصرف زیاد كربوهیدرات زمینه ساز كبد چرب است

دكتر الهام پیشگر، فوق تخصص گوارش و كبد در گفت وگو با رادیو سلامت مهم ترین عامل خطر كبد چرب، را اضافه وزن و مصرف زیاد كربوهیدرات ها دانست.

1404/03/11
|
08:06

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر الهام پیشگر، فوق تخصص گوارش و كبد در گفت وگو با رادیو سلامت مهم ترین عامل خطر كبد چرب، را اضافه وزن دانست و بیان كرد: مهم ترین عامل خطر كبد چرب، اضافه وزن و چاقی است. سبك زندگی در بروز بیماری نقش مهمی دارد چرا كه مصرف زیاد كربوهیدرات زمینه ساز كبد چرب است. به قند ها، نشاسته ها و فیبرهایی كه در مواد غذایی مختلف وجود دارند، كربوهیدرات گفته می شود كه میوه، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند و می توان آنها را به عنوان اصلی ترین منبع انرژی بدن به شمار آورد.
كربوهیدرات به عنوان اصلی ترین عامل چاقی به حساب می آید اما توجه داشته باشید نباید آن را از رژیم غذایی حذف كنید، زیرا برای سلامتی ضروری است.
وی افزود: افرادی كه اضافه وزن و چاقی شكمی ندارند اما كسانی كه به كبد چرب مبتلا می شوند علت آن مصرف زیاد كربوهیدرات ساده است. زندگی كم تحرك، نداشتن فعالیت بدنی همراه بیماری های دیگر مثل تغییرات هورمونی در سندرم تخمدان پلی كیستیك، كم كاری تیروئید، دیابت مصرف داروهای استروژن، كورتون و الكل باعث كبد چرب می شود.
دكتر پیشگر تصریح كرد: كبد چرب علل متعددی دارد، اما شایع ترین نوع آن كبد چرب غیر الكلی است. چاقی شكمی بیشتر باعث كبد چرب می شود.
وی با اشاره به افزایش شیوع كبد چرب در كودكان افزود: علت افزایش شیوع كبد چرب در كودكان، اضافه زن و چاقی شكمی در بچه هاست كه به دلیل سبك زندگی، زندگی آپارتمان نشینی، مدارس كوچك، بی حركتی و مصرف فست فودها می باشد.
فوق تخصص گوارش و كبد تاكید كرد: برای تشخیص كبد چرب از سونوگرافی و آزمایش آنزیم های كبدی استفاده می كنیم اما بالا بودن آنزیم های كبدی فقط به علت كبد چرب نیست؛ مصرف الكل، داروهای گیاهی، داروهای شیمیایی، داروهای عطاری، بیماری های ویروسی، هپاتیت خود ایمن و تجمع آهن باعث اختلال آنزیم های كبدی می شوند.
وی توصیه كرد: افرادی كه اضافه وزن و چاقی دارند در هر سنی بررسی سونوگرافی و آنزیم های كبدی را انجام دهند.
دكتر پیشگر اولین قدم درمان كبد چرب را اقدام به كاهش وزن و كاهش مصرف كالری دانست و افزود: این افراد باید مصرف فیبر و سبزیجات را افزایش دهند.



دسترسی سریع