اتاق خبر سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت ساعت 9 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

اتاق خبر سلامت

معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت: متولی مشخصی برای كاهش ضایعات مواد غذایی در كشور نداریم

معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به معضل دورریز مواد غذایی در كشور، گفت: متأسفانه این موضوع متولی مشخصی ندارد و وظایف میان وزارت جهاد كشاورزی، وزارت راه، شهرداری‌ها و وزارت بهداشت پراكنده است و همین پراكندگی مانع اقدام جدی شده است.

1405/07/30
|
08:06

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر اسماعیل‌زاده، معاون دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با «اتاق خبر سلامت» رادیو سلامت، درباره تغییر هرم غذایی به «بشقاب غذایی» و تأثیر آن بر كاهش دورریز مواد غذایی گفت: متأسفانه دورریز و ضایعات مواد غذایی یكی از معضلاتی است كه متولی چندان خاصی در كشور ندارد. وزارت بهداشت از دو سال قبل، روز جهانی كاهش ضایعات غذایی را برجسته كرده و هر سال مراسمی برای آگاه‌سازی مسئولان و مردم برگزار می‌كند.

وی افزود: در حوزه تولید و برداشت، بخشی از ضایعات وجود دارد، اما بخشی كه به وزارت بهداشت مربوط می‌شود، ضایعات در حوزه مصرف است. در كشورهای در حال توسعه، این بخش حجم بزرگی دارد. از دو سال قبل به تمام كارشناسان تغذیه كشور ابلاغ كرده‌ایم كه هر سال دو تا سه جلسه آموزشی برای مردم و مراكز جمعی در زمینه كاهش ضایعات غذایی برگزار كنند تا این فرهنگ به تدریج در كشور جا بیفتد.

اسماعیل‌زاده با اشاره به اقدامات انجام‌شده، تصریح كرد: خوشبختانه اكنون رستوران‌ها و مردم به غذای باقی‌مانده توجه دارند. پیشنهاد ما این است كه رستوران‌داران برای افزایش فروش و كاهش ضایعات، گزینه «نیم‌پرس» را به منوی خود اضافه كنند. این دستورالعمل به تمام دانشگاه‌های علوم پزشكی، زندان‌ها، سربازخانه‌ها و دانشگاه‌های وزارت علوم ابلاغ شده است.

وی در پاسخ به این پرسش كه چرا با وجود حجم گسترده ضایعات، متولی مشخصی برای این موضوع وجود ندارد، گفت: این موضوع جدید نیست و سی تا چهل سال قدمت دارد، اما پراكندگی وظایف میان وزارت جهاد كشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و وزارت بهداشت باعث شده اقدام جدی صورت نگیرد. هر دستگاه مشكلات خودش را دارد و در عمل، به جز چند مصاحبه و آماردهی، اقدام خاصی انجام نمی‌شود.

اسماعیل‌زاده در ادامه با اشاره به اقدامات شهرداری‌ها و همكاری با شركت‌های دانش‌بنیان، خاطرنشان كرد: در وزارت بهداشت از ظرفیت شركت‌های دانش‌بنیان كمك گرفته‌ایم تا پلتفرم‌هایی راه‌اندازی كنند كه مردم بتوانند باقی‌مانده غذای خود را جمع‌آوری كرده و به چرخه خوراك دام بازگردانند.

وی در پایان با تأكید بر لزوم سیاست‌گذاری جامع در این حوزه، گفت: باید به این پرسش‌ها پاسخ داده شود تا مشخص شود متولی اصلی این موضوع چه دستگاهی است و چگونه می‌توان با همكاری همه سازمان‌های درگیر، از جمله جهاد كشاورزی، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشكی و شهرداری‌ها، به نتیجه رسید.

دسترسی سریع
اتاق خبر سلامت