توان برقراری ارتباط موثر با اطرافیان یکی از مهارتهای زندگی است و داشتن سواد زندگی ازجمله عواملی است که باعث میشود ما بتوانیم با دیگران ارتباط موثر برقرار کنیم.
فردی که قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیست،نهتنها از زندگی خویش بهرهای نمیبرد، بلکه دیگران را از خود گریزان میکند و فردی تنها و بیکس میشود.
برقراری ارتباط یک نیاز روحی و روانی است و اهمیت آن در فضای خانوادگی دو صدچندان است. الگوهای ارتباطی موثر اثر مهمی بر سلامت و بهداشت روان و جسم اعضای خانواده دارد چهبسا شخصیت، اعتماد بهنفس، میزان یادگیری، قدرت انتخاب و تصمیمگیری منطقی افراد خانواده وابستگی تام به ارتباط خوب، منطقی و صمیمانه آنها در خانواده دارد. ارتباط صمیمانه زیر بنای خانواده سالم و موفق است و عواملی همچون درک و احترام متقابل و همچنین صداقت و درستی در نظام خانواده را دربرمیگیرد.
ارتباط صمیمانه در خانوادههایی که اعضای آن امکان بیان احساسات و نظرات خویش را دارند بیشتر از خانوادههایی است که احساسات یا عقاید اعضای آن مورد توجه قرار نمیگیرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه نیم نگاه راس ساعت 12:00 در روز 19 اردیبهشت ماه به بررسی موضوع برقراری ارتباط و تعامل در خانواده ها می پردازد.