استرس یک عامل شناخته شده برای ابتلا به افسردگی است و همچنین میتواند بر روی سلامت جسمی شما تاثیر بگذارد.
برخی از علائم شایع برای استرس بسیار زیاد ،عبارتند از افزایش تحریک پذیری، حساسیت بسیار بالا در انتقاد کردن، علائم تنش مانند جویدن ناخنها، اشکال در خوابیدن و بیدار شدن از خواب در صبح بسیار زود، مصرف نوشیدنیهای الکلی و افزایش کشیدن سیگار، اشکال در گوارش و فقدان تمرکز هستند.
مهمترین علائم فیزیکی استرس عبارت از گرفتگی عضلانی، سردرد، درد قفسه سینه، ناراحتی معده، اسهال و یا یبوست، افزایش ضربان قلب، سرد و مرطوب شدن دستها، خستگی، تعریق شدید، بثورات، تنفس سریع، لرز، تیکهای عصبی، کم اشتهایی یا بی اشتهایی، ضعف، احساس خستگی و گیجی هستند.
همچنین علائم عاطفی استرس شامل عصبانیت، اعتماد به نفس پایین، افسردگی، بیتفاوتی، تحریک پذیری، ترس و پاسخهای هراسی، اشکال در تمرکز، احساس گناهکاری، نگرانی، بیقراری، اضطراب و وحشت هستند.
به لحاظ رفتاری نیز برخی از این علائم عبارت از روی آوردن به الکل و سیگار، افزایش کشیدن سیگار و کاهش حافظه و منگی هستند.به گفته متخصصان اقدام برای بهبود استرس مخرب تا قبل از این که بر روی سلامت جسم و روان شما تاثیر بگذارد از اهمیت به سزایی برخوردارست.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " حلقه گمشده " کاری از گروه خانواده با حضور خانم دکتر آتوسا صادق پور( روان شناس)/دکتر حمید رضا بابامرادی(روانشناس)/ خانم دکتر معصومه مظفری(جامعه شناس)/ دکتر علیرضا شریفی یزدی(جامعه شناس) چهارم مرداد ماه به موضوع اهمیت کاهش استرس و افزایش شادی در زندگی می پردازد.