صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

پنج شنبه ها، از ساعت 13:15 به مدت به مدت 10 دقیقه

مهم‌ترین بحث در خصوص ماهی، بحث سلامت و رعایت نکات بهداشتی است که همواره مورد توجه قرار می‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت مهندس محسن فرهادی ،رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفتگو با برنامه "ساده مثل سلامت" در مورد موضوع نکاتی برای خرید ماهی گفت :

برای خرید ماهی و تشخیص تازگی آن باید به نکاتی مانند درخشان بودن ظاهر ماهی و موج‌های رنگارنگ در پولک‌های ماهی توجه کرد که نشان می‌دهد ماهی به تازگی صید شده است و مشاهده لک روی شکم ماهی بهترین دلیل برای فاسد بودن آن است همچنین چشم‌های ماهی باید درخشنده و برجسته باشد و در صورت چشم غیرشفاف و سفید می‌توان گفت این ماده غذایی کهنه است.

در مورد نگهداری ماهی نیز باید بدانیم که منجمد کردن دوباره مواد غذایی به ویژه محصولات دریایی از نظر ارزش غذایی و بهداشتی درست نیست و با این کار احتمال بروز مسمومیت غذایی و آلودگی این مواد بسیار زیاد می‌شود.

و دیگر این که هرگز ماهی پخته‌شده را نباید در کنار غذای خام قرار داد چرا که موجب آلودگی آن می‌شود.

برای حفظ کیفیت و ارزش غذایی ماهی‌های منجمد باید مرحله یخ‌زدایی هم درست انجام شود؛ یعنی 24ساعت قبل از مصرف، ماهی را از فریزر خارج کرد و در یخچال نگه داشت. یکی دیگر از روش‌های یخ‌زدایی ماهی، قرار دادن آن داخل مایکروفر یا زیر آب سرد روان است. با این روش هم کیفیت و ارزش غذایی ماهی حفظ می‌شود.

اگر مرحله انجماد یا یخ‌زدایی ماهی درست انجام نشود، خونابه زیادی از آن خارج می‌شود که باعث کاهش املاح محلول در آب و ارزش تغذیه‌ای ماهی خواهد شد و در نتیجه طعم آن تغییر پیدا می‌کند.

مرتبط با این خبر

  • بهداشت مراکز عرضه فلافل به صورت سلف سرویس

  • بیماری ارزان برای خریداران لباس های تاناکورا

  • دفع بهداشتی زباله در "ساده مثل سلامت"

  • اهمیت تفکیک زباله ها در "ساده مثل سلامت "

  • مردم مواد غذایی را از دستفروش ها و دوره گردها نخرند

  • دانستنی های نگهداری گوشت قرمز ،مرغ و ماهی در "ساده مثل سلامت"

  • لبنیات محلی، آری یا خیر؟؟؟

  • خطرات و بیماری های شغل آرایشگری

  • همه چیز درباره واکسن پنج‌گانه "پنتاوالان"

  • نکات بهداشتی خرید بستنی در فصل گرما