در فصل گرما گرایش به سمت مصرف بستنی بیشتر می شود. اما برای آنكه با خوردن بستنی مشكل بهداشتی برای شما پیش نیاید می بایست به نكاتی توجه كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت مهندس سید سعید جعفری ،كارشناس بهداشت محیط شبكه بهداشت و درمان شمیرانات در گفتگو با برنامه ساده مثل سلامت در مورد موضوع خرید بهداشتی بستنی در فصل گرم سال گفت:
از آنجا كه بستنی از خامه، شیر، تخممرغ، ژلاتین، شكر، مغز خشكبار، میوهها و طعمدهندهها تشكیل میشود از حساسیت زیادی برخوردارند و در صورت رعایت نكردن نكات بهداشتی، احتمال بروز هر نوع آلودگی و به تبع آن ایجاد مسمومیت در مصرفكننده افزایش مییابد؛ به همین منظور در خرید این خوراكی باید به تاریخ تولید و انقضا و نشان استاندارد توجه كرد.
از دیگر نكاتی كه در مصرف بستنیهای بستهبندی شده باید مورد توجه داشت، نگهداری بستنی در فریزر و سردخانه های 18ـ درجه سانتیگراد و نرم نبودن بستنی (بستنی نرمشده قابل مصرف نیست، چون میكروبها در آن به شدت زیاد میشود) است، چنانچه بستنی هر چند كوتاهمدت، از دمای 18ـ خارج شود و مجدداً به این دما بازگردانده شود، متحمل شوك حرارتی شده و كشدار و آدامسگونه و در نتیجه غیرقابل مصرف میشود.
در مورد بستنیهای باز و فلهای نیز كه خوردن آن توصیه نمیشود،نكاتی از این قبیل را باید مورد توجه داشت: بستنی سنتی باید از شیر پاستوریزه تهیه شود، ظروف و قاشقهای برداشتن بستنی مرتباً باید تعویض شود، بستنی را باید در قیف یا لیوان كاغذی استفاده كرد؛ زیرا ریختن بستنی در ظرفهای بلور و مخلوط كردن آن با هم، عامل سرایت بیماری میشود.