صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

شنبه تا چهارشنبه از ساعت 13:30 به مدت 30 دقیقه

سلامت افرادی که در ایام محرم در حال سوگواری هستند، ضروری است تا بیماری منجر به باز ماندن از عبادت نشود.

مواد اولیه را از مراکز معتبر تهیه کنند، به جای اینکه کشتار دام داشته باشند تهیه گوشت را از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند تا اطمینان حاصل شود. برای تهیه برنج و حبوبات از کیفیت و عدم آلودگی آن مطمئن شوند. برنج و حبوبات مانده نباشد چون وقتی در فضای مرطوب و تاریک قرار می‌گیرد در آن قارچ رشد می‌کند. هر چند دیده نمی‌شود اما به سلامت لطمه می‌زند.
از زمان طبخ تا توزیع اگر ماده غذایی نیاز به یخچال دارد در یخچال قرار بگیرد و این مسأله در رابطه با سبزیجات و گوشت که امکان فساد دارد، مهم‌تر است.
در مواقعی که نذورات در حجم زیاد تهیه و توزیع می‌شود باید نکات بهداشتی به صورت دقیق انجام شود. اینکه به صورت کامل طبخ شود، نیم‌پز نباشد و اضافه زمان طبخ نداشته باشد.
بهتر است غذای امروز را برای فردا نگهداری نکنیم و غذا به اندازه کافی آماده شود.
آشپزهایی که در این مراسم‌ها به کار گرفته می‌شود حرفه‌ای هستند و کمتر مشاهده می‌شود با بیماری روبه‌رو باشند؛ اما اینکه بگوییم نظارت بهداشتی دقیق وجود دارد، نظارت خاصی نمی‌بینیم و آن را به آشپز می‌سپاریم.
به جای روغن‌های جامد، از روغن مایع استفاده شود، چون ممکن است عزاداران فشار خون، چربی خون و یا بیماری قلبی داشته باشند؛ نباید از نمک و ادویه‌جات هنگام طبخ استفاده کرد و بهتر است آن‌را جداگانه کنار غذا قرار داد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "غذا سلامت زندگی" کاری از گروه تغذیه 28شهریور ماه با حضور دکتراریو موحد(دکترای تغذیه) به موضوع رعایت نکات بهداشتی هنگام طبخ نذری در ایام ماه محرم می پردازد.

مرتبط با این خبر

  • نقش تغذیه در سلامت روان

  • دانستنی هایی در مورد تخم مرغ به مناسبت "روز جهانی تخم مرغ"

  • فساد انواع گوشت دام و طیور در "غذا سلامت زندگی"

  • دانستنی هایی از خواص ذرت در "غذا سلامت زندگی"

  • رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب

  • با خواص میوه های پاییزی آشنا شویم

  • توجهات تغذیه ای در بیماران پارکینسون

  • اهمیت تغذیه در بیماری اوتیسم

  • منابع غذایی ویتامین A

  • علائم تشخیص فساد گوشت قرمز