صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

روزهای زوج، از ساعت 08:15 به مدت 45 دقیقه

این باور غلط که مرغ ها هورمون دارند از کجا آمده است؟
سرعت رشد مرغ در مرغداری ها از آنچه مردم در روستاها و خانه هایشان دارند، بیشتر است.اگر در 20- 30 سال پیش مرغ های صنعتی طی 75 -80 روز رشد می کردند، تا به وزن دلخواه برسند، مرغ بومی حتی بعد

از 40 روز در خانه هم به وزن کم تر نمی رسید.اما به دلیل ضریب تبدیل بیشتر و دوره پرورش بیشتر و راندمان بالاتر، در گذشته به سه دوره، بعد 4 دوره ،بعد 5 دوره و سپس به 6 دوره رسید. یعنی 6 دوره میتوانند پرورش مرغ داشته باشند.

یعنی زمان را کوتاه کردند و علتش به مسائل ژنتیکی و تغذیه ای برمی گردد. کاری کردند که مرغ گوشتی و تخم مرغ تولید شود .
ضریب تبدیل مرغ نسبت به دام کوچک و بزرگ ببیشتر است.راندمان بهتری دارد .همه دانشمندانی که در زمینه ژنتیک و تغذیه کار می کنند می خواهند به زمان کوتاه تری دراین خصوص برسند.

تخم مرغ چگونه به مرغ گوشتی تبدیل می شود؟
در مرغ گوشتی وقتی تخم مرغ نطفه دار وارد دستگاه می شود ،21 روز طول می کشد .حدود 35 تا 42 روز (از نظر ایده ال) طول می کشد تا یک جوجه یک روزه به وزن یک کیلو و هفتصد گرم تا دو کیلو و نیم برسد.
بهتره که مرغ با وزن کم تر سرسفره برود .اما 42 روز ایده ال است.

چرا مرغ طبیعی لذیذ تر است؟
در سلامت مرغ معمولی (صنعتی )نباید شک کرد .هر چه مرغ در سن پایین تر کشتار شود لذیذ تر است .مرغ بومی را ممکن است در سن پایین تر ذبح کرده باشند.
در حال حاضر سازمان دامپزشکی تلاش می کند تا مرغ 5/1 کیلویی را به کشتارگاه ببرد .حدود 32 روز طول می کشد.
هر چه سن بالاتر باشد ضریب تبدیل بیشتر است.جوجه یک روزه وقتی وارد سالن می شود 5 – 6 هفته طول می کشد تا رشد کند .
مصرف خوراکی بیشتر ،ضریب تبدیل را افزایش می دهد.

غذای مرغ شامل چه موادیست؟
در کشور ما غذای اصلی مرغ ،ذرت و گندم است .البته گندم غذای مردم ماست .بنابراین غذای مرغ ذرت و سویاست اصل ذرت است .
بهترین کیفیت دانه ذرت به مرغداری می رود.ذرت میکس می شود . ازکنجاله سویا استفاده می شود .یعنی روغن سویا گرفته می شود و پروتئین آن می ماند.
بالای 90 درصد جیره غذایی مرغ را ذرت وسویا تشکیل می دهند .بعد از آن برای پوسته تخم مرغ ،فسفات ها داده می شود.
اسید آمینه های ضروری مانند متیونین و لیزین داده می شود . کلسیم فسفات و اسیدهای امینه و نمک 7-8 درصد غذای طیور را تشکیل می دهد .
به غیر از این ها فقط واکسیناسیون برای مرغ انجام می شود .واکسیناسیون به دو شکل خوراکی وتزریقیست.
نوع تزریقی حداکثر یک واکسن است.زیر یک هفته اول نهایت تا 10 روزگی تزریق انجام می شود.

چرا رنگ برخی زرده تخم مرغ ها زرد وبرخی زرده ها نارنجی رنگ هستند؟
علت آن به تغذیه مرغ مربوط می شود.اگر از ذرت بیشتر استفاده کند یا فلقل قرمز ،رنگ ان زرد یا نارنجی می شود. 50 درصد پروتئین تخم مرغ در داخل زرده است.
بقیه آن ، شامل ویتامین از جمله ویتامین دی و املاح است.رنگ زرده هیچ تاثیری بر خواص آن ندارد.

چرا گاهی اوقات روی زرده تخم مرغ سفیدرنگ است؟
بالای زرده تخم مرغ ،سفیده قرار دارد .بعد از سفیده غلیظ ، یک سفیده رقیق قرار دارد,90 درصد سفیده تخم مرغ مایعات و 10 درصدش پروتئین است.
دور قسمت زرده هم غشایی دارد که برای وارد کردن ونطفه دارکردن تخم مرغ است . کدر بودن سفیده ، نشان دهنده تازه بودن تخم مرغ است.
چون دی اکسید کربن دارد .تخم مرغ پخته شده ،هرچه پوستش سخت تر کنده بشود، تازه تر است.
آیا آنتی بیوتیک تزریق شده به مرغ باعث افزایش ترشح هورمون می شود؟
به مرغ انتی بیوتیک تزریق نمی شود.واکسن تزریق می شود.اگر کسی تخلف کند ،و آنتی بیوتیک تزریق کند بحثش جداست.ما این کار را انجام نمی دهیم.واکسن باعث ترشح هورمون نمی شود.

آیا اصلاح نژاد در طیور سرطانزاست ؟
اصلاح نژاد از نظر تولید گوشت بهتر و تخم مرغ بهتر انجام می گیرد و خاصیت سرطانزایی ندارد.

آیا اصلاح نژاد همان تراریخته است ؟
این دو اصطلاح با هم فرق می کند.

تخم مرغ در چه شرایطی باید نگه داری شود ؟
وقتی تخم مرغ تولید می شود ،4-5 هفته می تواند سلامت باشد .بهتره در هوای گرم بالای 25 درجه سانتی گراد نگه داری نشود .یادتان باشد تخم مرغ را به صورت نشسته داخل یخچال بگذارید .قبل از مصرف حتما ان را بشویید . داخل یخچال در ان را بگذارید.

آیا بال ،جگر و سنگدان مرغ ضرر دارد؟
خیر

چرا قیمت مرغ بدون آنتی بیوتیک در بازار بالاست ؟
ما وقتی بیمار می شویم و علت بیماری مون وجود باکتری ست ،نیاز به مصرف انتی بیوتیک داریم .درمورد مرغها ، 7 تا 10 روز قبل از کشتار، مصرف آنتی بیوتیک ممنوع می شود.
دستگاه های ناظرباقی مانده آنتی بیوتیک را انداره گیری می کنند .ما آنتی بیوتیک را داخل خوراک یا آب مرغ ها می ریزیم.
آیا مرغ های سبز ارگانیک هستند؟
ما توان تولید پروتئین دامی به صورت ارگانیک را نداریم .به خاطر شرایط الودگی هوا وکشورمان .برخی افراد به مرغ های روستایی ارگانیک می گویند.
که نه تنها ارگانیک نیستند بلکه خطرات زیادی برای سلامت ما دارند .روی مرغ وتخم مرغ روستایی هیچ نظارتی نمی شود.

چرا وقتی مرغ را می پزیم حجمش کوچک می شود؟
علت این مسئله مصرف انتی بیوتیک نیست .شاید جیره غذایی اش بالا نبوده است و چربی زیاد بوده است .و آب شده و پروتئین کم تر بوده است. قسمتی از عضله مرغ آب است و زمانی که می پزد حجمش کم می شود.

مرتبط با این خبر

  • درباره هپاتیت بیشتر بدانیم !

  • علل تب و راههای کنترل آن

  • دیابت و عوارض کلیوی به مناسبت روز حمایت از بیماران کلیوی و روز جهانی دیابت

  • علایم و عوامل موثر در بروز پنومونی به مناسبت روز جهانی پنومونی

  • بیان علل و راههای جایگزینی دندان از دست رفته

  • هر آنچه باید درباره سکته مغزی بدانیم

  • بررسی علل فقر آهن و روش های پیشگیری از آن

  • توجهات تغذیه ای افراد مبتلا به صرع

  • بررسی علل ناباروری در زنان به مناسبت هفته ملی زنان

  • روز جهانی پوکی استخوان در "فراسو"